Dodano: 2008-04-12 21:21
Tak sie sklada, ze wiedzialem, ale tylko dlatego, ze ostatnio spotkalem sie z tym pytaniem bodajze w jakims teleturnieju i byly trzy do wyboru odpowiedzi. Gdyby nie ten teleturniej to pewne, ze bym nie wiedzial. Ale zastanawia mnie co innego, co ma na celu ten temat? Albo raczej to konkretne pytanie, czemu skrzypłocz, a nie np. bucconis?
Dodano: 2008-04-13 16:34
Przyznam bez bicia, że nie wiem cóż to takiego ten skrzypłocz...
Nazwa brzmi jakby odnosiła się do jakiegoś prahistorycznego owada czy innego ze stawonogów...może coś z rodziny świerszczowatych?
Blisko? Może chociaż chłodno?
Cóż...zaraz się dowiem, co to za stworzenie...o ile to w ogóle jakieś żyjątko.
.....EDIT....PIAF.....
Encyklopedie czasem się przydają. Dołączam do grona, dla których termin "skrzypłocz" nie stanowi wyzwania podczas teleturnieju. W końcu człowiek się uczy przez całe życie.
"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]
Dodano: 2008-04-13 20:08
Mogę się pochwalić... <rumienisię> że wiedziałam, ale nie jest to chyba zaskakujące wobec mojego zawodu oraz dawnego, szkolnego zamiłowania do zoologii :)
Dodano: 2008-05-26 10:17
| Pan napisał(a): |
|
Znacie inne radosne problemy dnia codziennego? |
Tak, kiedys mialem problem, ale znalazlem rozwiazanie
Przestalem denerwowac sie na idiotow, poniewaz gdyby nie oni, reszta (np. ja ==> nie Ty) nie moglaby sie wybic.
PS. Pewnie napiszesz, ze potrzebuję gorszych od siebie aby sie wybic, poniewaz nic nie umiem itd. Od razu zatem tlumacze, ze wyzszosc wyglada lepiej wsrod niskich nizli srednich.
PS.II Gdybys wpadl na genialna odpowiedz, ze nie ma gorszych ode mnie, to od razu tlumacze: Są, daleko nie szukac.
PS.III Gdybys sie przyczepil tresci "nie moglaby sie wybic" to oczywiscie moglaby, jednak w stopniu o wiele mniejszym.
PS.IV Jak wynik Twojej ankiety? Uwazam ja za bezsensowna.
PS.V Lepiej znajdz sobie kobiete.
Dodano: 2008-05-26 12:42
Niemam bladego pojecia co to jest.
Czasami warto uciec od zycia...
Dodano: 2008-05-28 19:49
ostatnio miałam z tego sprawdzian z bioli to wiem 8)
"Księżyc kładzie dłoń na moim czole, ślepy i niemy jak piastunka"
Dodano: 2008-05-29 08:12
systematyka stawonogów, Gromada: staroraki, przedstawiciel: skrzypłocz 
Dodano: 2008-05-29 21:24
l.o- profil bio-chem :D
Dodano: 2008-05-30 21:03
W moim LO biol-chemy cały czas kuły, przynajmniej taki przesąd był wszechobecny.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi